Ny kirkeløper i Lovund kirke


Lovund kirke har fått en fin ny løper, laget av Ledaal Teppeveveri (Stavanger). Løperen ble kjøpt inn med midler fra Bjørg Stemland og Bjørnar Olaisens Stiftelse.

 

Lovund kirke, 28. juli 2022

Publisert 29. juli 2022
Etter mange år med en tynn og nedslitt løper, har Lovund kirke fått en fin ny løper i gråblå farge. Den nye løperen ble montert 27. juli og brukt for første gang i forbindelse med begravelse neste dag. Kirkeløperen er laget av Ledaal Teppeveveri (Stavanger), og kjøpt med midler fra Bjørg Stemland og Bjørnar Olaisens Stiftelse.

Den nye løperen strekker seg fra inngangsdøra til alterringen (med et separat stykke i våpenhuset), og er 19,40 m lang og 1,65 m bred. Fargen er gråblå; denne fargen ble valgt for at løperen skulle harmonisere med andre elementer i kirkerommet, særlig stolsetene. Ledaal Teppeveveri, landets eneste gjenværende teppeveveri, er en familiebedrift som har holdt det gående siden 1949. Hele produksjonen skjer i veveriet i Stavanger, og firmaet leverer skreddersydde tepper laget av ‘naturprodukter og flere generasjoners kunnskap.’ To damer fra Ledaal Teppeveveri reiste fra Stavanger til Lurøy og monterte løperen i Lovund kirke onsdag 27. juli 2022.

Bjørg Stemland og Bjørnar Olaisen har vært sterkt involvert i prosessen med anskaffelse av løperen, bl.a. med valg av farge. Resultatet er veldig vellykket; med den nye løperen har Lovund kirke fått et harmonisk og helhetlig preg.


Lovund kirke, 28. juli 2022

Tilbake
Del