Prest Brigt S. Skeie


Brigt S. Skeie er vikarprest i Lurøy, Aldersund og Træna fra midten av mars til starten av juli 2023.

 

Anne og Brigt Skeie på fjell i Rødøy

Publisert 21. april 2023

Fra midten av mars til starten av juli skal jeg, Brigt Sigve Skeie, være vikarprest for Aldersund, Lurøy og Træna.

Det var fantastisk å komme tilbake til Helgeland, med så vakre fjell med nysnø, skiløyper og den vakre kystlinjen. En vakker julidag i 2013 var kona mi, Anne, og jeg på Lovundfjellet og så utover området. Da tenkte vi at en gang hadde det vært flott å få arbeide her. Det ble ikke bare med tanken. I 5 år fra 2016-21 bodde og arbeidet vi i Rødøy kommune.

Vi bor nå i eget hus i Hardanger, og har barn og barnebarn i området der. Etter å ha vært pensjonist med veldig mye snekkerarbeid, tenkte jeg at nå kunne det være fint med noen måneders prestevikariat nordpå. Og så var det behov her.

Teologistudiet hadde jeg i Stavanger. Deretter gikk turen til Japan, der jeg var prest i japansk kirke noen år. Senere har det blitt noen prestestillinger i Hordaland, og i Sjømannskirken: Dubai/Gulfområdet i 3 år, og 1 år med «øyhopping»: Sør-Korea, Kypros og Mallorca/Barcelona.

Å være prest og møte mennesker i forskjellige aldre og livssituasjoner er et privilegium. Å få tjene både Gud og mennesker. Det er ikke jeg som «eier» kirken, men jeg kan få bidra med noe i den, selv om det er for en kort periode her nå.

Dagen etter vi kom, begynte vi i kor, og det er godt å være med i en fast aktivitet. Ellers har vi møtt folk rundt omkring i kirkene, på butikkene, skiløypa, omsorgssentrene, rådhuset... Å være der vi er har blitt et livsmotto for oss. Og vi gleder oss over de vi treffer, og det vi får med oss av det som skjer, og over den vakre naturen vi aldri får nok av.


Brigt Skeie som snekker. Foto: Anne Skeie

Tilbake
Del